Kinezi i Turci pronašli Noinu arku?

Skupina kineskih i turskih istraživača objavila je da su na vrhu 4.000 metara visoke planine Ararat u Turskoj otkrili ostatke broda za koji vjeruje da je Noina arka.
Noina arka
Pronašli su ostatke drvene strukture koju su, kako tvrde, ispitali izotopom ugljika 14 i ustanovili starost 4.800 godina, dakle iz pretpostavljenog razdoblja općeg potopa.”Nismo 100 posto sigurni da se radi o arci, ali smo sigurni 99,99 posto”, izjavio je Yeun Wing-cheung, kineski redatelj dokumentarnih filmova iz Hong Konga.

Drvena struktura sadrži više odjeljaka od kojih su neki opremljeni drvenim gredama i ondje su vjerojatno bile smještene životinje, tvrdi Yeung, jedan od 15-člane ekipe nazvane Noah’s Ark Ministries International.

Ekipa je isključila mogućnost da je to mjesto bilo nastanjeno ljudima, jer nema tragova ljudske prisutnosti na visini većoj od 3.500 metara. Turski lokalni dužnosnici zatražit će od vlade da UNESCO-u upute zahtjev za upisom regije na popis “svjetske baštine”.

Prema Bibliji, Bog je izazvao opći potop kako bi zemlju oprao od grijeha, a Noi je naredio da sagradi brod i u njeg smjesti po jedan primjerak od svake vrste živih bića. Prema Svetome pismu, kada se voda izazvana općim potopom povukla, arka je bila na suhom i vjeruje se da je to upravo Ararat.

Izvor: http://metro-portal.hr