Pokopani Otto von Habsburg i njegova supruga

Otto von Habsburg s ocem Karlom I.Otto von Habsburg, pravog imena Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius položen je u subotu, zajedno s lijesom njegove supruge Regine Habsburg-Lothringen, koja je umrla prošle godine, u carsku kriptu (Kaisergruft) u Beču, u kojoj su pokopani i ostali članovi habsburške dinastije. Posljednja prije njega tamo je 1989. godine pokopana njegova majka, zadnja austrijska carica i hrvatsko-ugarska kraljica Zita Burbonska.

Rođen je 20. studenoga 1912. kao najstariji sin i prvi nasljednik trona Karla I, posljednjeg cara Austrije, posljednjeg kralja Mađarske i posljednjeg kralja Češke.

Bio je počasni predsjednik Intenacionalne paneuropske unije i član Europskog parlamenta. Živio je u Bavarskoj, a imao državljanstvo Njemačke, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Bio je vrlo aktivan u političkom životu Hrvatske, kritičan prema Carli del Ponte zalažući se da Hrvatska što prije postane članicom Europske Unije.

Izvor: http://metro-portal.hr